در گذشته برای تعیین کیفیت وسایل اندازه گیری، از کالیبراسیون استفاده می شد. در کالیبراسیون، ابزار اندازه گیری به تنهایی و در شرایطی ایده آل، مثلا در یک اتاق اندازه گیری، با پرسنل آموزش دیده، قطعات استاندارد و دستورالعمل استاندارد مورد بررسی قرار می گیرد.
کالیبراسیون برای تعیین توانایی سیستم اندازه گیری در شرایط واقعی ناتوان است. این در حالی است که در MSA می توان کارایی سیستم اندازه گیری را در شرایط زیر تعیین کرد:
• وقتی ابزار اندازه گیری با گیج در محل واقعی استفاده می شود.
• وقتی ابزار توسط چندین اپراتور مورد استفاده قرار می گیرد.
• وقتی قطعات تولیدی واقعی اندازه گیری می شوند.
• وقتی از ابزار در شرایط محیطی متغیر استفاده می شود.
• وقتی از ابزار به صورت متوالی و مداوم استفاده می شود.
بنابراین کالیبراسیون به تنهایی کافی نیست و برای کنترل صحت و میزان تغییرات وسایل اندازه گیری تحت شرایط واقعی، به روش دیگری نیازمندیم. در استاندارد ISO9000 EN DIN فصلی تحت عنوان « تجهیزات بازرسی، اندازه گیری و آزمون » وجود دارد که در آن به مطالعات توانایی سیستم اندازه گیری اشاره شده است. در 1987 جنرال موتورز اولین شرکتی بود که راهنمایی برای این موضوع تهیه کرد. شرکت فورد نیز در 1989 راهنمای دیگری برای این موضوع ارائه داد. در آلمان، گروه « روبرت بوش » در 1990 راهنمایی تحت عنوان « تعیین توانایی سیستم اندازه گیری تحت شرایط عملیاتی واقعی » منتشر کرد. در 1994، مرسدس بنز نیز راهنمای دیگری در این خصوص انتشار داد.
علاوه بر ISO9000 ، در VDA و بخصوص در QS 9000 ، بر انجام برخی مطالعات به منظور تعیین توانایی سیستم اندازه گیری تاکید شده است. بنابراین باید مطالعات آماری مناسبی برای تجزیه و تحلیل تغییرات سیستم اندازه گیری تحت عنوان « تجزیه و تحلیل سیستم اندازه گیری (MSA) » انجام گیرد. در این رابطه می توان گفت که در واقع، کالیبراسیون پیش نیاز MSA است.
آزمایشگاه کالیبراسیون رسام#