عدم استفاده از ضریب تصحیح حجم Z در ظروف حجمی آزمایشگاهی چه خطایی را ایجاد می کند

حجم ظروف و وسائل حجمي دريک دماي استاندارد (مثلأ 20 درجه سلسيوس) تعيين مي شوند و هرگونه اختلاف دما با آن ، باعث بروز خطا مي شود . همچنين عدم پايداري دمائي محيط ، باعث تغييرات حجم و بروز عدم قطعيت دراندازه گيري حجمي است ⚜ نمی دانیم چند درصد از کارشناسان آزمایشگاه ها با ضریب تصحیح حجم Z آشنایی دارند و از خطایی که در اندازه‌گیری حجم در صورت عدم استفاده از این تصحیح در اندازه‌گیری آنها ایجاد می شود آگاه هستند _ نکته مهم این است که اگر شما از ظروف حجمی در شرایطی غیر از شرایط استاندارد با دمای 20C استفاده کنید حتما در اندازه گیری خود با خطا روبرو خواهید شد که هر چه شرایط استفاده از شرایط استاندارد فاصله بگیرد خطا بیشتر خواهد شد به عنوان مثال 🔺 به ازای هر 0.5C تغییر در دما شما خطای 0.1mL خواهید داشت 🔺 به ازای هر 10%RH تغییر در رطوبت هوا شما خطای 0.001mL در حجم خواهید داشت و .... میبینید که دما چقدر خطا را بزرگ می کند به خاطر همین اکثرا بر 20c در ظروف تاکید می گردد تصحيح حجم Z به به دما و ضریب انبساط حجمی چند عامل دیگر بستگی دارد که با یک فرمول تقریبا پیچیده قابل محاسبه است 🔴 اما خبر خوب این که جدول Z برای شیشه های بروسلیکات بر حسب فشار و دما وجود دارد و شما به کمک این جدول و سنجش شرایط محیطی این ضریب را به حجم اندازه‌گیری خود اضافه نموده و حجم واقعی را در هر شرایط محیطی به دست آورید @rasamlab

سلام یرای ارتباط با ما از طریق چت واتس آپ و یا تماس با شماره تلفن های زیر در خدمت شما هستیم:
تلفن آزمایشگاه : 02632201781
مدیر فنی: 09124688447
مدیر ارشد: 09122689370

پاسخگو شما هستیم
Close and go back to page